Bedrijfshistorie

1903

Het eerste riviertankschip Rhenania is in 1903 door Phs. van Ommeren Binnentankvaart BV in de vaart gebracht. Deze tanklichter was het begin van Van Ommeren binnentankvaartvloot en zou het eerste schip worden dat benzine vervoerde over de Rijn.

1932

Gebr. Broere koopt de binnenvaarttanker Brabandia van Van Ommeren, die als Groot Ammers 1 in de vaart komt. Van Ommeren krijgt spijt van de verkoop als blijkt dat Gebr. Broere een geduchte concurrent wordt.

1936

Van der Sluijs Groep start met het vervoer van minerale brandstoffen over water. Strategische beslissingen zorgen in de jaren zeventig voor uitbreiding van de activiteiten in de binnentankvaart.

1995

Gebr. Broere wordt overgenomen door Pakhoed, Broere Binnentankvaart met een focus op chemie wordt een zelfstandige entiteit binnen Pakhoed Shipping.

1999

Vopak ontstaat uit een fusie van Koninklijke Van Ommeren en Koninklijke Pakhoed. Vopak Mineral Oil Barging en Vopak Barging Europe waren de binnenvaarttakken binnen Vopak.

2002

Interstream Barging gaat van start als 100% bevrachter. Het bedrijf is een joint venture van Van der Sluijs Groep en Vopak Mineral Oil Barging.

2008

Alle binnenvaartonderdelen van Vopak en Van der Sluijs Groep worden ondergebracht bij Interstream Barging: Van der Sluijs Tankrederij (16 schepen) en Vopak Barging Europe (9 RVS-schepen). De belangrijkste veranderingen zijn de toevoeging van chemiebevrachting en beheer/exploitatie van eigen schepen.

2011

Vopak verkoopt haar ISB-aandelen aan North Sea Group (voorheen Van der Sluijs Groep en thans Varo Energy). North Sea Group (Varo Energy) verkoopt vervolgens 70% van haar aandelen aan de beheermaatschappij van de familie Van der Sluijs.

2012

Interstream Barging opent een kantoor in Mannheim en breidt daarmee haar activiteiten uit ten behoeve van de chemische industrie.

2014

Interstream Barging neemt de vegoil binnentankvaart activiteiten over van Fluvia onder de naam Interstream Barging Vegoil. Er wordt hiervoor een kantoor in Zug (CH) geopend.

2015

Interstream Barging opent een kantoor in Luxemburg van waaruit de exploitatie van met name de eigen chemie en minerale vloot wordt gedaan.

2018

De beheersmaatschappij van de familie Van der Sluijs verwerf alle aandelen van Interstream Barging.

2021

Het hoofdkantoor in Geertruidenberg wordt ingewisseld voor moderne huisvesting aan de oevers van De Merwede in Sliedrecht, in de periferie van de maritieme business.