Historie

1936

Van der Sluijs Groep start met het vervoer van minerale brandstoffen over water. Strategische beslissingen zorgen in de jaren zeventig voor uitbreiding van de activiteiten in de binnentankvaart.

1999

Vopak ontstaat uit een fusie van Koninklijke Van Ommeren en Koninklijke Pakhoed. Vopak Mineral Oil Barging is de binnenvaarttak binnen Vopak.

2002

Interstream Barging gaat van start als 100% bevrachter. Het bedrijf ontstaat uit een Joint Venture van Van der Sluijs Groep en Vopak Mineral Oil Barging. Voor beide partijen vervoert Interstream Barging minerale oliën.

2008

Alle binnenvaartonderdelen van Vopak en Van der Sluijs Groep worden ondergebracht bij Interstream Barging: Van der Sluijs Tankrederij (16 enkelwandige schepen) en Vopak Barging Europe (9 dubbelwandige RVS-schepen). De belangrijkste veranderingen zijn de toevoeging van chemie-bevrachting en beheer/exploitatie van eigen schepen.

2011

Vopak verkoopt haar aandelen aan Argos (voorheen Van der Sluijs Groep / North Sea Group). Argos verkoopt vervolgens 70% van haar aandelen aan Statendam Beheer, de beheermaatschappij van de familie Van der Sluijs.

2014

Interstream Barging neemt de Vegoil binnenvaart activiteiten over van Fluvia Holding. De activiteiten worden voorgezet onder de naam Interstream Barging Vegoil.